دریل بتن کن همانگونه که از نام آن پیداست از دو جز دریل و بتن کن تشکیل شده است. این ابزار از نام دریل که پیداست که جهت سوراخکاری انواع سطوح با متریال مختلف اعم از بتن دیوار آهن آلمنیوم و سایر فلزات مورد استفاده قرار می گیرد. از بخش بعدی نام این وسیله یعنی بتن کن نیز که با توجه به نوع استفاده آن نام گذاری شده است جهت کنده کاری در سطوح مختلف دیوار با متریال هایی نظیر کاشی سرامیک گچ آجر بتن استفاده می شود. برای پاسخ به این سوال ” دریل بتن کن چیست ” همراه مستر ابزار باشید
چکش تخریب که با نام هایی نظیر پیکور، دژ بر، چکش برقی و… نیز مورد خطاب قرار می گیرد جهت تخریب کردن موارد ساختمانی اعم از دیوار، سقف و کف مورد استفاده قرار می گیرد. بسته به نوع سطح مورد تخریب و میزان آن این وسیله سایزهای متفاوتی برای کارایی بهتر و هزینه برای خرید آن دارد.
تفاوت دریل بتن کن و چکش تخریب
در این مقاله مختصرا به چکش تخریب اشاره شد زیرا بخش بتن کن از دستگاه دریل بتن کن کارایی کاملا مشابهی با چکش تخریب دارد. البته باید به سیستم طراحی و داخلی و تفاوت های موجود بین این دو دستگاه توجه نمود. زیرا این طراحی آنها به گونه ای است که خریدار به هنگام انتخاب دستگاه حتما باید با توجه به میزان سطح قابل تخریب و نوع متریال سطح و هزینه مد نظر برای این کار دستگاه و ابزار مورد نیاز را تهیه نماید.
ساختار مانلا متفاوت در طراحی چکش تخریب و بتن کن ولی کارایی و ظاهر نسبتا مشابه سبب شده تا خریداران موقع انتخاب این دستگاه دچار اشتباه و تردید شده و یا پس از خرید وسیله کارایی مورد نظر را نداشته باشد؛ لذا در این مقاله به این موضوع پرداخته می شود.
طراحی داخلی چکش تخریب بصورت پیستونی بوده و انتقال قدرت به سر قلم که در دستگاه قرار می گیرد به صورت مستقیم صورت می گیرد. این انتقال قدرت بصورت ضربه ای بوده که در اثر عقب و جلو شدن پیستون داخل دستگاه به قلم منتقل می گردد. سیستم داخل چکش ها به دو صورت روغنی و گریسی جهت روانکاری داخلی و انتقال قدرت است. از چکش های گریسی هم می توان به صورت افقی برای تخریب دیوار ساختمان و معادن استفاده نمود و هم می توان بصورت ایستاده و عمودی جهت کلیه کف ها استفاده کرد. این در صورتی است که از چکش های تخریب روغنی تنها بصورت عمودی یا ایستاده می توان استفاده نمود. نکته ای که خریداران به هنگام خرید چکش تخریب به اصطلاح سایز های 14 الی 20 کیلوگرم باید به آن ها دقت نمایید.
طراحی داخل بتن کن ها بر اساس آرمیچر و نوع چرخشی می باشد؛ یعنی آرمیچری که برای بخش دریل دستگاه مورد استفاده است از طریق انتقال قدرت چرخشی وتبدیل آن به قدرت ضربه ای مستقیم به سر قلم عمل می نماید.
نکته بسیار حايز اهمیت در تفاوت ساختار این دو دستگاه در این است که نباید از دریل های بتن کن حتی در سایز های بزرگ و قدرت بالا برای کنده کاری استفاده نمود. به بیان ساده تر دریل های بتن کن عمدتا برای سوراخ کاری طراحی شده است چرا که سیستم داخلی آنها همانطور که گفته شد آرمیچری بوده و دارای نیروی چرخشی می باشد. باید توجه داشت که مورد استفاده آنها حتما باید بر اساس طراحی آنان باشد؛ البته بخش بتن کن آن هم قطعا باید مورد استفاده قرار گیرد ولی توجه اصلی به این است که برای مثال عمده استفاده آن یعنی 80 درصد استفاده از این دستگاه باید جهت سوراخکاری و در صورت نیاز برای مثال هنگام برخوردن به قطعات سنگی دیوار یا برخوردن به بخش سختی از سطوح در 20 درصد مواقع که این آیتم بروی دستگاه طراحی شده است مورد استفاده قرار می گیرد.
حالت های دریل بتن کن
بتن کن ها عمدتا دارای سه حالت می باشند و به سه صورت مورد استفاده قرار می گیرند.
حالت اول: دریل بدون چکش است که می توان اهرم قرار گرفته در بغل دستگاه را بروی این حالت قرار داد .این حالت برای سوراخ کاری در سطوح فلزی استفاده می شود. البته باتوجه به این که قسمت قلم و مته گیر این دریل ها عموما بصورت چهارشیار یا پنج شیار می باشد و مته مخصوص آهن و فلزاتی که انتهای آن بصورت چهاز شیار و ابتدای آن بصورتپیچی که به انتهای سه نظام وصل می شود می باشد استفاده نمود تا بتوان بسته به سایز مته گیر این سه نظام از مته های فلزات جهت سوراخکاری استفاده کرد.
حالت دوم: دریل چکشی می باشد که عموما باید از مته الماسه چهار شیار یا پنج شیار بسته به نوع قسمت مته گیر دریل بتن کن جهت سوراخکاری در تمامی سطوح با متریال مختلف دیواری اعم از بتن سنگ گچ آجر و… استفاده نمود. وقتی اهرم بروی این آیتم قرار می گیرد دریل علاوه بر چرخش ضربه مستقیم وارد می کند که جهت سوراخکاری دیوار و سنگ استفاده از این آیتم ضروری است. ضمنا اگر مته های الماسه و گرانیت که انتهای آنها گرد می باشند و برای دریل با سه نظام معمولی استفاده می شوند جهت استفاده مد نظر باشند باید همانند مته های فلزات رابط سه نظام را به بخش مته گیر آن اضافه نمود تا این گونه مته ها برای دستگاه قابل استفاده باشند.
حالت سوم: چکش تخریب یا بتن کن می باشد که توضیحات مصرف این بخش قبلا ارايه شد. وقتی قلم با نوک های متفاوت اعم از نوک تیز نوک تخت نوک قاشقی و… انتهای چهار شیار و پنج شیار (بسته به نوع دستگاه) با طول های متفاوت بسته به نوع نیاز بروی بخش قلم گیر دستگاه وصل می شود ضربه از دستگاه به نوک قلم منتقل شده و سبب انجام عمل تخریب می گردد.
قدرت دریل های بتن کن
قدرت و توان بتن کن ها با دو مشخصه سنجیده می شود که قدرت آن بر مبنای ضربه ای که بخش بتن کن دستگاه هنگام تخریب به سطح وارد می کند و توان دستگاه که با وات دستگاه مشخص می گردد.
لازم است اینجا دو واحد ژول و وات که یکای توان می باشند بصورت مختصر تعریف شوند.
وات: یکای توان در سیستم استاندارد بین المللی واحد ها است. یک وات برابر است با یک ژول انرژی در هر ثانیه. وات بیانگر آهنگ مصرف یا تولید انرژی است.
ژول: یکای اندازه گیری انرژی و کار در سامانه استاندارد بین المللی یکاها است.
به بیان ساده تر می توان گفت در واقع هرچه وات دستگاه و ژول آن بیشتر باشد به بیان عامیانه کیلوگرم آن بیشتر بوده و دستگاه سنگین تر می شود سبک ترین آنها پنج شیار می باشند.
امیدواریم که این مقاله شما را در خرید هرچه بهتر و راحت تر و همچنین دستگاه مناسب نیازتان شما را یاری نموده و مفید باشد و پاسخ به سوال ” دریل بتن کن چیست ” را دریافت کرده باشید.
منبع : اختصاصی مستر ابزار